Badrumsfläkt

Med en badrumsfläkt kan du enkelt och smidigt ventilera ut den fuktiga luften från ditt badrum.

Visar alla 6 resultat

Betygsatt 0 av 5

Pax Calima fläkt

Helautomatisk • Appstyrd • Extremt tyst

1.875 kr

Delbetala 175.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Calima fläktpaket

Helautomatisk våtrumsfläkt med appstyrning

2.179 kr

Delbetala 203.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Chinook fläkt

Kraftfull • Insticksmodell • För våtutrymmen

1.809 kr

Delbetala 169.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Passad 00

Med strömbrytare • Insticksmodell • För våtutrymmen

1.295 kr

Delbetala 121.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Passad 30

Närvarosensor • Fuktstyrd • För badrum

1.349 kr

Delbetala 126.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Pax Passad 31

Med kallrasspjäll • Fuktstyrning • Närvarosensor

1.539 kr

Delbetala 144.95 kr i 12 mån
Info

Skapa bättre förutsättningar med en badrumsfläkt

När du behöver cirkulera luften i ett rum för att antingen göra temperaturen svalare eller varmare, är en fläkt ett utmärkt redskap att ha nära till hands. Tack vare att fläkten kan förflytta luft kan du snabbt och smidigt ändra temperaturen och atmosfären i ett rum. Detta kan vara extra användbart i ett badrum där miljön ofta är fuktig och det därmed kan det vara lätt för mögel att bildas om du inte är försiktig och vädrar ofta.

Hur en badrumsfläkt fungerar

När det kommer till ett hus eller lägenhets våtutrymmen, badrum och liknande, bildas här naturligt mycket fukt. Exempelvis uppstår ånga efter en varm dusch och denna kondenseras sedan till vatten. För att kunna eliminera denna överflödiga fukt snabbare och undvika fuktrelaterade skador som kan bli kostsamma, kan en badrumsfläkt komma väl till hands. Genom att hjälpa den naturliga ventilationen på traven kan du skapa en trivsam och torr badrumsmiljö.

En badrumsfläkt kategoriseras ofta inom gruppen ventilationsfläkt eller frånluftsfläkt och denna är känd för att bidra till ett extra snabbt ombyte av fuktig luft eller dålig lukt. Genom att hämta uteluft och sedan filtrera denna samtidigt som den gamla förorenade luften inomhus byts ut mot ny fräsch luft, likt ett kretslopp, kan en frånluftsfläkt hjälpa dig och ditt hem att få en behaglig samt fukt- och luktfri inomhusmiljö.

Badrumsfläktar från e-klok.se

Här på e-klok.se har vi valt att ta in fläktar från seriösa och högkvalitativa tillverkare. I vårt sortiment hittar du badrumsfläktar från främst tillverkaren Pax. Pax har lagt ner hjärta och själ i att skapa ventilationslösningar som garanterar en behaglig miljö, förebygger problem som kan uppstå samt erbjuder en frisk och fräsch luft i ditt hem. Deras produkter är dessutom stilrena och diskreta, vilket gör dem enkla att placera i ditt hem.

Du som är ute efter en kompakt och kraftfull badrumsfläkt gör gott i att spana in modellen Pax Chinook. Denna kan hjälpa ditt hus grundventilationssystem som en förstärkning och passar perfekt i badrum som inte har ett rejält eget självdrag. Pax Chinook är utrustad med en tvåhastighetsfläkt, skapar ett trivsamt luftombyte som sprider sig till hela bostaden tack vare en konstant drift. Den kan dessutom enkelt monteras upp på väggen.

Pax Passad-serien

Pax har även en serie av badrumsfläktar vid namn Passad. Dessa fläktar är både mindre och mer modernt designade, i den mån att de har en stilrent och diskret design. Även Passad-serien fungerar på så sätt att luftflödet förstärks i bostäder där ett naturligt självdrag inte är tillräckligt eller kanske inte existerar. Pax Passad 00 är den första modellen som bland annat är utrustad med timer och värmeförflyttning.

Pax Passad 30 är en modell med flera fördelar. Till utseendet påminner den väldigt mycket om Pax Passad 00 men Passad 30 är utöver detta utrustad med smarta närvarosensorer och en smidig fuktstyrning. När luftfuktigheten i ditt badrum är för hög kommer Pax Passad alltså slås på automatiskt för att underlätta ventilationen. Sist ut i serien är Pax Passad 31 som även den är en mycket effektiv badrumsfläkt. Denna modell är även mycket tyst och effektiv.

Anpassa efter dina behov

När det kommer till att välja den optimala badrumsfläkten gäller det att först fundera över vilka behov du har och vad du vill få ut av din fläkt. Om ditt badrum saknar ett eget självdrag kan du behöva en lite kraftigare variant som ser till att all fuktig och potentiellt skadlig luft ventileras snabbt och smidigt. Finns det redan ett självdrag och du endast behöver ett komplement kan en självstyrd fläkt vara det bättre alternativet.

En modell som är självstyrd kommer slå på fläktfunktionen automatiskt när luftfuktigheten i ditt badrum överstiger ett, av dig, förinställt värde. På detta sätt kan du vara säker på att din fläkt gör det jobb den ska. Samtidigt som du njuter av frisk och fräsch inomhusluft som dessutom sprider sig till resten av din bostad. Behöver du hjälp med att bestämma vilken modell som passar bäst i ditt hem kan du ta kontakt med oss på e-klok.se

Fördelar med en badrumsfläkt

Även om ditt hem redan har ett mekaniskt frånluftssystem eller ett väl fungerande självdrag finns det vissa rum som kan behöva lite extra hjälp på traven. Badrummet är ett sådant rum. Här bildas det lätt fukt och väta naturligt då det är det rum vi duschar och tvättar oss i. Det är då enkelt att mögelrelaterade skador uppstår om ventilationen eller det kontinuerliga luftombytet inte är tillräckligt effektivt.

Det finns flera fördelar att skörda med en badrumsfläkt, förutom att du kan undvika skador likt mögel kan du dessutom förbättra inomhusmiljön och den allmänna atmosfären i ditt hem. Att dålig luft påverkar oss negativt är ett faktum och med hjälp av en badrumsfläkt, som dessutom kan sprida frisk och hälsosam luft till resten av ditt hem, kan du förbättra måendet för alla som bor i huset.

Smälter in väl i ditt hem

Något av det allra bästa med de badrumsfläktar vi erbjuder på e-klok.se är att de alla kommer i en simpel men stilren design. Särskilt modellerna från Pax-serien. Alla modeller kommer snyggt och minimalistiskt designade och smälter fint in i de allra flesta badrumsmiljöer. Alla modeller är dessutom enkla att montera upp på väggen som en snygg inredningsdetalj. Tveka inte att ta kontakt med oss om du vill ha mer information om våra badrumsfläktar!