Avfuktare för båt och husvagn

Behöver du en effektiv avfuktare för din båt eller husvagn? Vi på e-klok har ett stort sortiment av beprövade avfuktare som håller din båt eller husvagn fri från fuktskador.

Visar alla 4 resultat

20% RABATT
Betygsatt 0 av 5

EchoDry Combi II sorptionsavfuktare

Upp till 100 m² • Drift ned till 0-20°C • Avfuktar 6-8 L/dygn

3.190 kr 2.552 kr

Delbetala 237.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Arctus Arida Pro S8 avfuktare

Fungerar vid alla temperaturer • Utan vattentank • Tystgående

8.995 kr

Delbetala 831.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Arctus Arida Pro S25 avfuktare

Tystgående • Fungerar även vid frost• Avfuktar 25 L/dygn

18.899 kr

Delbetala 1744.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Meaco DD8L Zambezi

Testvinnare • Sorptionsteknik • Låg ljudnivå

4.990 kr

Delbetala 462.95 kr i 12 mån
Info

Avfuktare för båt och husvagn

Ofta är de som köper en begagnad båt eller husvagn väldigt noggranna med att kolla att objektet i sig inte är fuktskadat. Men när man väl äger en båt eller husvagn så är det väldigt många som förvarar dem i ouppvärmda utrymmen, men alldeles för få som aktivt gör något för att förhindra fuktskador. En avfuktare för båt eller husvagn ser till att du undviker fuktskador.

Med tanke på hur dyra fuktskador kan bli och hur mycket dom sänker värdet på båten eller husvagnen är det väldigt viktigt att jobba i förebyggande syfte, och göra allt man kan för att förhindra fuktskador.

Många förvarar båten eller husvagnen utomhus, och när temperaturen skiftar drabbas de av fukt, men vissa gör inget förrän möglet upptäcks. Den höga luftfuktigheten skadar textiler (som ofta inte går att ta ut) och elektronik, samt snabbar på rostningsprocessen av metaller.

Dessutom skapar det en grogrund för mögel, bakterier och svamp som inte bara skadar fordonets konstruktionsintegritet, men även försämrar luftkvaliteten så att den kan bli farlig för människor. Självklart leder även dessa saker till att det börjar lukta illa i båten eller husvagnen.

Sorptionsavfuktare

Du bör bara köpa en vanlig kondensavfuktare (kallas ibland även kompressoravfuktare) om du ska avfukta uppvärmda ytor (helst över 18 grader).
När det kommer till att avfukta en båt eller husvagn som förvaras i ouppvärmda utrymmen så är det en sorptionsavfuktare du behöver.

Anledningen?

Kompressoravfuktare fryser vid låga temperaturer och när temperaturen når under 18 grader så påverkas prestandan negativt. Sorptionsavfuktare är gjorda för att klara låga temperaturer och många klarar även frost. Sorptionsavfuktare är gjorda för att avfukta i krävande miljöer och har utöver bättre avfuktningskapacitet vid låga grader även mer robust karaktär med ett korrisionsbeständigt hölje.

Med en sorptionsavfuktare som avfuktar din båt eller husvagn så bör du ställa in den på att hålla en relativ fuktighet på ungefär 45-50%. Då säkerställer du att den förblir välmående långt in i framtiden. En sorptionsavfuktare kommer då att stänga av sig när den relativa fuktigheten är korrekt, och så fort den märker att den relativa fuktigheten blir för hög kommer den automatiskt att börja jobba igen.

Därför är den så bra för båt och husvagn, eftersom du sällan har full uppsikt över fordonet när du inte använder det.

 

Avfuktare på båt

Det säger sig självt att det är väldigt fuktigt på en båt och det kan vara en bra idé att inte bara använda en avfuktare i båten när den är förvarad, men även under högsäsong när den används frekvent.
Båtar lider ofta av dålig lukt och en sorptionsavfuktare som till exempel EchoDry är väldigt effektiva på att eliminera sådan lukt. Eftersom det är så pass fuktigt på en båt så är det viktigt att köpa en sorptionsavfuktare som kan avfukta tillräckligt många liter per dygn.

Alla båtägare drabbas av problem med fukt på ett eller annat sätt och sorptionsavfuktare är byggda för att hålla många år. Därför är det en gynnsam investering som kan skydda båten under många år framöver.

 

Avfuktare i husvagn

Husvagnen har ofta någon sorts klimatanläggning för värme och lider därför inte lika ofta av fuktproblem som en båt under tiden som den används. Husvagnar står ofta mycket utomhus under vinterhalvåret. Det är därför det är vanligt och nödvändigt att köpa en sorptionsavfuktare till husvagnen.

Att värma upp husvagnen under vinterhalvåret kan kosta väldigt mycket och eftersom sorptionsavfuktare är så energieffektiva har det blivit en väldigt vanlig metod för att undvika fuktproblem.