Product was successfully added to your shopping cart.

AC

AC - Luftkonditionering Behaglig svalka och kyla med portabel luftkonditionering, det passar för kontoret, hemmet eller sommarstugan. Vi mår alla bättre med behaglig svalka inomhus under sommaren, vid +27 grader sänks din prestationsförmåga med så mycket som 50 procent! Det finns tre olika lösningar för svalka i hemmet, antingen en portabel AC, luftkylare eller en fast installerad AC. Här nedan hittar du olika modeller och fabrikat på luftkonditionering. AC - Air Condition För ett behagligare inomhusklimat! Lättanvända portabla luftkonditioneringsenheter som kyler inomhusluften. Med AC eller luftkonditionering menas att sänka eller kyla inomhusluften till en behaglig rumstemperatur när...

   

12 artiklar

 • Innova Classic ll 9Innova Classic ll 9
  REA!
  NY!

  Energiklass A++
  WiFi styrning
  Värmer & kyler 30-130m² 
  Tillverkad och utvecklad för nordiskt klimat
  Inverter 
  Underhållsvärme 8 grader
  tempratursensor i fjärrkontrollen

  Ordinarie pris 13.900 00

  Special Price 11.490 00

  A++

  A++

 • Innova Multi DuplexInnova Multi Duplex
  REA!
  NY!

  Två innedelar
  Värmer 10-55m² x2
  Kyler 10-40m²  x2
  Underhållsvärme
  Inbyggd temperatursensor i fjärrkontrollen

  Ordinarie pris 23.750 00

  Special Price 19.900 00

  A+

  A+

 • Innova Classic ll 12Innova Classic ll 12
  REA!
  NY!

  Energiklass A++
  WiFi styrning
  Värmer & kyler 30-150m² 
  Tillverkad och utvecklad för nordiskt klimat
  Inverter 
  Underhållsvärme 8 grader
  tempratursensor i fjärrkontrollen

  Kontakta oss gärna på 0171-66 30 20 för mer information!

  Ordinarie pris 14.900 00

  Special Price 12.490 00

  A++

  A++

 • Energiklass A
  Kyler 5m² - 50m²
  2 års fullgaranti 

  6.000 00
 • Energiklass A
  Kyler 5m² - 50m²
  2 års fullgaranti 

  5.000 00
 • Innova Multi DuplexInnova Multi Duplex
  REA!
  NY!

  Tre innedelar
  Värmer 50-160m² 
  Kyler 40-120m² 
  Underhållsvärme
  Inbyggd temperatursensor i fjärrkontrollen

  Kyla
  Innedel 1: 10-25m² 
  Innedel 2: 10-25m² 
  Innedel 3: 20-60m² 

  Värme
  Innedel 1: 10-40m² 
  Innedel 2: 10-40m² 
  Innedel 3: 10-80m² 

  Ordinarie pris 32.500 00

  Special Price 23.500 00

  A+

  A+

 • Energiklass kyla A++
  Kyler 10-70 
  Inverterteknik
  Kyleffekt 3,2 (0,6-3,6) kW

  Du kan inte se pris på den här produkten. Kontakt oss för mer info

  A++

 • AC - endast kyla
  Kyler upp till 50m² 
  Energiklass: A++

  11.500 00

  A++

  A++

 • Energiklass A+++
  Värmer 30-220m²
  Värmer ner till -35°C
  Inbyggd WIFI

  Veckotimer
  Inverter
  Hyper Heating
  Steglös värme 10-30 grader

  *Endast en inomhusdel per utomhusdel

  Kontakta oss gärna för mer information och offert!

  Du kan inte se pris på den här produkten. Kontakt oss för mer info

  A++

 • AC - endast kyla
  Kyler upp till 90m² 
  Energiklass: A++

  14.390 00

  A++

  A++

 • AC 
  Kyler upp till 40²
  Energiklass: A++

  9.900 00

  A++

  A++

 • AC
  Kyler upp till 50²
  Energiklass: A++

  10.900 00

  A++

  A++

   

12 artiklar

AC - Luftkonditionering

Behaglig svalka och kyla med portabel luftkonditionering, det passar för kontoret, hemmet eller sommarstugan. Vi mår alla bättre med behaglig svalka inomhus under sommaren, vid +27 grader sänks din prestationsförmåga med så mycket som 50 procent! Det finns tre olika lösningar för svalka i hemmet, antingen en portabel AC, luftkylare eller en fast installerad AC. Här nedan hittar du olika modeller och fabrikat på luftkonditionering.

AC - Air Condition

För ett behagligare inomhusklimat! Lättanvända portabla luftkonditioneringsenheter som kyler inomhusluften. Med AC eller luftkonditionering menas att sänka eller kyla inomhusluften till en behaglig rumstemperatur när utomhustemperaturen är hög, Det ett behagligt att använda luftkonditionering, vi mår bättre, sover bättre och kan prestera mer när inomhusklimatet är lämpligt. Air-condition (AC) använder samma teknologi som luft/luftvärmepumpar fast omvänd, med AC leds värmen bort från huset och med hjälp av aggregatets fläktar blir det bättre luftcirkulation och den svala luften sprids i ditt hem.

 

Luft/luftvärmepump och luftkonditionering

Alla luft/luftvärmepumpar för vår nordiska marknad har luftkonditionering som alternativ, när vintersäsongen är över kan du använda din luftvärmepump som AC. Idag är det inte alls lika dyrt byta från värmedrift till kyldrift på din luftvärmepump. Att till exempel köra kyldrift tre timmar under de tre varmaste sommarmånaderna kan ha mycket positiv inverkan på ditt mående.

Ett räkneexempel: En luft/luftvärmepump i kyldrift drar mellan 170-1200 W. För att förenkla kan vi räkna på 1000 W och ett elpris på 50 öre/kWh, det skulle bli en kostnad på 50 öre per timme för kyldrift som ger en skön svalkande kyla. För att se kylkapaciteten på en luftvärmepump finns det två värden att titta på det är EER och SEER, dessa mått visar luft/luftvärmepumpens prestanda i kyldrift. Det är en god utgångspunkt för jämförelser mellan olika värmepumpar.

EER-värdet beskriver verkningsgraden för kyla hos luftkonditioneringar. De anger förhållandet för kyla från luftvärmepumpen i förhållande till mängden elektricitet som behövs för att skapa kylan. Om en luftkonditionering genererar 3,97 kW kyla från 1 kW inmatad elektricitet, anses dess ERR vara 3,79. Värdet mäts vid 35°C utomhus som gör att värdet är ganska irrelevant för vårt klimat.

SEER-värdet årstidsrelaterad verkningsgrad för kyla. SEER ger en mer realistisk indikation på energieffektivitet. Dock mäts SEER-värdet i Strasbourg, vilket betyder att även det blir lite missvisande för oss i Sverige.

När du väljer att köpa en luftvärmepump för att använda som luftkonditionering krävs installation av en cerifierad kyltekniker, här hittar du alla installationer! Alla luftvärmepumpar beskrivs i vilken yta de klarar i värmedrift alltså värmekapacitet, exemeplvis "upp till 160 m²", därför är det viktigt att du läser avsnittet under hur vi räknar på kyla och titta på luftvärmepumpens kylkapacitet under Tekniks info på produkten. 

Tips! Rummet där innerdelen sitter är det rum som kommer att få bäst resultat att kylan.

 

Att välja AC med rätt kapacitet 

När du väljer AC behöver du först bedöma hur många kvadratmeter som du önskar kyla. Det är viktigt att din luftkonditionering har rätt kylkapacitet och kan passa det behovet. Kyla är svårare att transportera än värme därför kommer effekten alltid att vara bäst i det rum där din AC är installerad. Här kommer en formel som kan vara bra att använda sig av vid val av luftkonditionering, vi på e-klok.se räknar med en effekt på 80 W per kvadratmeter. 

Kyleffekt i normal uträkning

Cirka 80 W (0,08 kW) / kvadratmeter i kyleffekt normal uträkning, i ett vanligt bostadshus med bra isolering och normal takhöjd. Exempel en luftvärmepump som har en kylkapacitet på 4,0 kW klarar av att kyla en yta upp till 50 m². 4000W / 80W = 50 kvadratmeter. 

 

Luftkonditionering för alla rum

Frågan om du ska investera i en luftkylare eller luftkonditionering är beroende på vilket resultat du önskar. Med en portabel AC kan du få luftkonditionering som går att flytta mellan olika rum, det är perfekt om du till exempel önskar kyla arbetsrummet eller vardagsrummet på dagen och sovrummet senare på eftermiddagen innan kvällen. Det som behövs är närheten till en fönsterspringa eller liknande för frånluftsslangen. Portabel AC är luftkonditionering utan utedel och utan installation.

En variant på portabel AC är en alltså en luftkylare, det är inget kylaggregat med köldmedium och kompressor, utan en luftkylare som kyler luften genom avdunstning av vatten. Luftkylare är en miljövänligare luftkonditionering, utan frånluftsslang, med en vattentank som ska fyllas, det är en enklare variant av portabel AC som kan kyla din luft på ett behagligt sätt och kan sänka inomhustemperaturen med några grader. Den går alltså inte att styra/reglera på samma sätt som en luftkonditionering, du kan inte välja ett grandantal som du önskar.

Båda dessa alternativ är den perfekta lösningen för luftkonditionering för lägenhet eller ett kontor.

 

Vilka funktioner behöver en luftkonditionering?

Utöver prestandan och kylkapaciteten kan det även vara viktigt att AC:n är tystgående, speciellt om det är tänkt att den ska stå i ett sovrum, även om vi vill rekommendera är att kyla sovrummet innan läggdags så är ljudnivån viktig. Ett annat tips kan vara att välja en luftkonditionering som går att programmera, för att mötas av en sval bris när det behövs som allra bäst, till exempel efter en dag på stranden eller arbetet.

Fördelar med luftkonditionering 

Det finns många fördelar med luftkonditionering, precis om vi berättade i inledningen åstadkommer vi mer när luften i hemmet eller på arbetsplatsen känns lämplig. I ett sovrum sover vi bättre vilket medför att vi under dagen mår bättre. Idag är det en självklarhet att ha AC i bilen eller på hotellet när vi åker utomlands, luftkonditionering är inte bara för länder vid varmare breddgrader utan även för våra svenska hem.  

 

AC på e-klok.se

Vi erbjuder många olika lösningar av luftkonditionering på e-klok.se som passar för ditt hem, fritidshuset eller kontoret. Det som vi kallar för en fast installerad luftkonditionering är en luft/luftvärmepump med en inner- och en utedel, det ger den bästa kylan, är effektivast och mest ekonomisk. Den blir en mer kostsam investering och kräver installation av en cerifierad kyltekniker. Portabel AC är en effektiv luftkonditionering som kräver närhet till ett fönster eller balkong för frånluftsslangen. Luftkylare är en enklare och smidigare variant av AC som ger skön svalka. Vilken typ av luftkonditionering söker du? 

Här hittar du alla luftvärmepumpar på e-klok.se. Portabel AC finns i varumärkerna ElectroluxHACE och KCC och luftkylare från Honeywell.