STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

0171-66 30 20

|

info@e-klok.se

träffar.

No hits.

Honeywell luftkylare

Honeywell gör robusta, kraftfulla och energisnåla maskiner som kyler luften med hjälp av kallvatten.

Läs mer

Honeywell luftkylare CS10XE

Den attraktiva Honeywell CS10XE är en bärbar luftkylare som håller trevlig atmosfär i alla utrymmen inomhus så som ett sovrum, kontor, lekrum eller vardagsrum. Med en vinklad LED-kontrollpanel kan du kontrollera luftkylaren men det följer också med en fjärrkontroll som ger dig full kontroll var du än är. Vattentanken är löstagbar för enkelt underhåll och rengöring. För ytor upp till 16 m2.

  Finns i lager   Artikelnr: CS10XE
1 980,00 kr

Cool, effektiv, naturlig!

Hur fungerar en luftkylare? - Luftkylning är det naturliga sättet att kyla ditt hus, det liknar en vind som strömmar över en sjö. Denna vind sänker temperaturen och har en avkopplande effekt på människor. En luftkylare kyler luften genom avdunstning av vatten. När vatten avdunstar till luften, blir resultatet en blandning av luft och vattenmolekyler. Denna kemiska förändring kräver värme, vilket gör att energi eller värme tas från luftmolekylerna - och det i sin tur sänker själva temperaturen i luften. Den rekommenderade maximala fuktighetsnivån är 60 % eller mindre, för att det ska bli en märkbar minskning av temperaturen. Den temperaturminskningen kommer att vara större i torrare klimat eftersom lägre fuktighet innebär mer avdunstning.

När luftkylaren är igång bör den inte användas i slutna utrymmen och det måste alltid finnas vatten i vattentanken. Dörrar och fönster bör öppnas för att tillåta fritt luftflöde. En luftkylare fungerar bäst när den placeras nära ett öppet fönster. Frisk luft dras in i kylaren och cirkulerar i rummet. Den maximala kyleffekten känns av när en person står i flödet av luft som kommer ut ur luftkylaren.

Luftkylaren kan också användas att fukta torr luft under de kalla månaderna. Om den används som luftfuktare, bör fönster och dörrar vara stängda. Detta tillåter den fuktade luften att ackumulera.

En luftkylare är inte en AC eftersom den inte använder en kompressor eller köldmedium. Man bör inte förvänta sig att en luftkylare arbetar så effektivt som kyld luftkonditionering. Men, fördelarna med luftkylare är ändå starka:

 • Låg inköpskostnad
 • Låg elförbrukning
 • Miljövänligt (inget kylmedium)
 • Portabel
 • Låga underhållskostnader
Varumärke Honeywell
Modell Honeywell CS10XE
Luftflöde 510 m3/h
Energiförbrukning 100 W
Kapacitet vattentank 10 liter
Kolfilter Ja
4 hastigheter High/Mid/Low/Sleep
Fjärrkontroll Ja
LED-kontrollpanel Ja
Timer 0,5-7,5 h
Löstagbar vattentank Ja
Alarm vid låg vattennivå

Ja

Nettovikt 8,4 kg
Bruttovikt 10,6 kg
Mått (mm) 400(L) x 344(B) x 800(H)
Mått på kartongen (mm) 443(L) x 385(B) x 848(H)
Frånluftsslang Nej
Ljudnivå 55-64 dB

 

Ditt betyg
Varumärke Honeywell
Modell Honeywell CS10XE
Luftflöde 510 m3/h
Energiförbrukning 100 W
Kapacitet vattentank 10 liter
Kolfilter Ja
4 hastigheter High/Mid/Low/Sleep
Fjärrkontroll Ja
LED-kontrollpanel Ja
Timer 0,5-7,5 h
Löstagbar vattentank Ja
Alarm vid låg vattennivå

Ja

Nettovikt 8,4 kg
Bruttovikt 10,6 kg
Mått (mm) 400(L) x 344(B) x 800(H)
Mått på kartongen (mm) 443(L) x 385(B) x 848(H)
Frånluftsslang Nej
Ljudnivå 55-64 dB

 

Läs mer
Dela Skriv ut

Honeywell

En luftkylare är perfekt att använda i utrymmen där du inte kan göra hål för värmeavledningen som du behöver göra för en luftkonditionering. Med en luftkylare skapar du en punktkyla och tillför dessutom fukt till luften. Perfekt för lagerlokaler, kontor, butiker, verkstäder eller för hemmabruk.  Vi har en rad olika modeller av luftkylare som passar de flesta behov!

Honeywell luftkylare är det perfekta alternativet för dig som  behöver kyla ner luften men som inte har lust eller möjlighet  att göra hål i väggen för att avleda den varma luften. Honeywells robusta och mycket energisnåla maskiner kyler  ner luften med hjälp av kallt vatten som blåses ut i rummet  med hjälp av en fläkt. Honeywell luftkylare har kraftfull luftgenomströmning och  skapar en kyleffekt då vattnet som blåses ut i rummet  förångas av värmen i luften. Det ger en högre luft- fuktighet i rummet samtidigt som temperaturen går ned. Honeywell gör luftkylare för alla typer av miljöer och  används bland annat inom industrin, i butiker, restauranger  eller på uteserveringar och terrasser. Honeywell luftkylare är ett prisvärt, effektivt och miljövänligt  alternativ för alla som vill ha ett behagligare inomhusklimat!

Tillför kyla och fukt till inomhusluften

Honeywells prisvärda och effektiva luftkylare kyler luften energisnålt  samtidigt som de tillför fukt. Honeywells luftkylare kyler luften utan  kompressor vilket gör dem väldigt energisnåla och miljövänliga!

Om luftkylning

När solen gassar in genom glasytor kan värmen inomhus öka väsentligt, trots att utetemperaturen inte är så hög. För att komma tillrätta med problemet kan du använda dig av en AC. Dock slukar en AC mycket energi och du måste dessutom leda bort den värma luften vilket kan innebära att du måste göra fula hål i väggen. Honeywell luftkylare är ett miljövänligt alternativ! Honeywell luftkylare drar mycket lite ström eftersom det bara är fläkten i maskinen som behöver drivas, resten sköts naturligt av det kalla vattnet! En luftkylare från Honeywell kyler ned inomhusluften utan att använda sig av en kompressor; vatten strömmar genom ett kylmedia i maskinen som sedan blåser ut kall luft i rummet. 

Honeywell luftkylare är portabla och lätta att flytta dit de behövs för tillfället eller rulla undan vid säsongens slut. De kan då användas när och vart de behövs mest. För en arbetsgivare ökar produktiviteten hos de anställda om de kan arbeta i ett behagligt tempererat kontor istället för att sitta och dåsa i värmen. 

En luftkylare från Honeywell kan också användas som en luftfuktare vilket är användbart under årets torra månader.

Honeywell luftkylare finns i flera modeller som fyller de flesta behov. De är lättskötta, energieffektiva, prisvärda och lätta att använda. Honeywell luftkylare har en modern design som smälter in väl i de flesta miljöer.

Tänk på följande vid luftkylning

 • Eftersom en luftkylare tillför mycket fukt till rummet är det viktigt med bra  ventilation
 • Använd inte luftkylaren utan att öppna fönster och dörrar
 • En luftkylare kan användas på ställen där det kan vara svårt att installera en AC
 • Ett mycket prisvärt alternativ för kontor, lager, butiker och restauranger
 • Du behöver inte avleda värmen med slang som du behöver vid kylning med AC
 • Antal personer som vistas i rummet påverkar hur kraftfull luftkylare du behöver

Menu