Varukorg

träffar.

No hits.

Vi levererar inom hela Europa! /

We deliver all over Europe!

Luftkonditionering

AC eller luftkonditionering är en teknik som används för att kyla inomhusluften till en behaglig rumstemperatur när utomhusluften är för hög. Luftkonditionering fungerar efter samma princip som en luftvärmepump eller ett kylskåp. Metoden leder bort värmen från huset. Med hjälp av fläktarna ökar luftcirkulationen och kylan sprids i huset.

Läs mer

Om luftkonditionering

AC är mer vanligt förekommande i varmare klimat, men luftkonditionering finns även i bilar, husvagnar och båtar. Det är behagligt med kyla eller svalka från en AC i hemmet. Det finns många fördelar med luftkonditionering, du kommer att sova bättre, så du mår bättre och på så sätt kan du prestera bättre.

Något som är viktigt att tänka på är det är betydligt svårare att transportera kyla än till exempel värme. Tänk på att cirka 80 W (0,08 kW) per kvadratmeter i kyleffekt är en bra uträkning. I ett vanligt hus med bra isolering och fönster. Exempel: Om en värmepump har en kyleffekt på 4150 W 4150/80 = 51 m2.

Olika alternativ av luftkonditionering

Det finns olika alternativ för luftkonditionering, kyla med luftvärmepump, aircondition, portabel AC samt luftkylare.

Kyla med en luftvärmepump har många fördelar. Du får ett komplement till ditt befintliga värmesystem. Kyla under de varmaste dagarna under sommaren. Underhållsvärme som kan användas när huset står tomt under semestern eller för fritidshuset under vinterhalvåret, för att undvika köldskador. En annan stor fördel är de låga ljudnivåerna och de låga driftskostnaderna.

Med aircondition får du ett aggregat som bara kan leverera kyla. Det är mer frekvent förekommande i till exempel Asien.

Portabel AC eller luftkonditionering är en smidig lösning, som användas för att tillfälligt kyla ett rum under sommaren. Det är en billig investering och en snabb lösning.

Luftkylare är som en portabel AC men istället för tekniken med frånluftsslag finns det en löstagbar vattentank. En luftkylare kyler luften genom avdunstning av vatten.

Att tänka på med fast monterad luftkonditionering

När du köper en fast installerad luftkonditionering är en korrekt utförd installation jätteviktigt för bästa effekt. Det gäller både för att alla garantier ska gälla men även på grund av F-gaslagen.

För att din fast monterade AC ska fungera och fortsätta levererar önskad effekt är det viktigt med service

Meny