Produkter > AC inomhus

AC inomhus

>>Klicka här för att se hela vårt sortiment av olika AC produkter som du kan använda inomhus, eller fortsätt läsa för mer information om AC inomhus. <<

 

Vad är luftkonditionering?

Luftkonditionering betyder att kyla inomhusluften, rumstemperaturen sjunker till behagligare grader när det är väldigt varmt utomhus. När man kyler inomhusluften måste värmen avlägsnas som finns i rummet. AC inomhus fungerar som ett kylskåp, där värmen kommer ut på baksidan av kylskåpet.

Olika varianter av luftkonditionering inomhus

Med en portabel AC är det en frånluftsslang på baksidan av maskinen, där värmen skickas ut. Det bildas även kondensvatten som måste tömmas. Bästa alternativet för AC inomhus är en luftvärmepump som är fast monterad. Alla luftvärmepumpar kan ge luftkonditionering, men det fungerar inte omvänt. Alltså en maskin som är tillverkad för Aircondition mot Sydeuropa, fungerar inte i som värmepump i vårt nordiska klimat. Detta är jätteviktigt att ta reda på detta innan du köper en AC för huset, problemet är att utomhusdelen slutar att fungera när det blir kallt ute.

En annan viktig faktor är att det krävs dubbelt så stor maskin för att kyla ett rum, till skillnad mot värme. Därför är det viktigt att titta på kylkapaciteten och räkna ut vad som krävs för att kyla rummet. Vi rekommenderar på e-klok.se att det krävs 80 W i kylkapacitet per kvadratmeter (exempel: 3000 kW/80 = 37,5 m2).

Fördelar med AC inomhus

Det finns många fördelar med luftkonditionering, det gör det svalt och skönt hemma. När värmen är som tuffast skapas en plats för återhämtning och vila. Värmen gör det svårt att sova och vi blir orkeslösa. AC inomhus på hotellet är en självklarhet när vi är på semester, det är något många av oss verkligen uppskattar!

AC inomhus gäller även på kontoret

Det finns studier som visar att vi människor fungerar som bäst vid lagom inomhustemperatur. Blir det för kallt eller för varmt, går produktiviteten ner. Förutom att arbetskapaciteten går ner får vi ont i huvudet och mår allmänt dåligt. Med ett behagligt inomhusklimat på kontoret under sommarhalvåret från en AC, arbetar vi som bäst!

AC inomhus i husvagnen

Med air conditioning i husvagnen eller husbilen får du en behagligare semester. Aggregat som skapas för husvagnar och husbilar monteras i taket och kan ge både värme och kyla, vilket gör det möjligt att förlänga säsongen med din husvagn. Vi köpa luftkonditionering till husvagnen är de viktigt att investera i en modell som är anpassad efter dina behov. Ett aggregat bör kunna ger både värme och kyla samt att det är anpassat efter längden på fordonet.

Idag anser vi att AC i bilen är en självklarhet och AC inomhus i våra hem blir även det mer och mer vanligt. Det bästa alternativet är en fast monterad AC är med en luft-luftvärmepump som även ger värme under vinterhalvåret. Ett prefekt komplement till ditt befintliga värmesystem.