AC - Aircondition

Skaffa behaglig svalka och kyla med AC. Det finns tre olika lösningar för aircondition i hemmet, antingen en portabel AC, luftkylare eller en fast installerad AC. Dessa passar för kontoret, hemmet eller sommarstugan. Vi mår alla bättre med behaglig svalka inomhus under sommaren, vid +27 grader sänks din prestationsförmåga med så mycket som 50 procent! Här nedan hittar du olika modeller och fabrikat på AC.

Filter products
Pris
Yta
Kylkapacitet
Användingsområde

Visar 1–16 av 49 resultat

INSTALLERA SJÄLV
Betygsatt 0 av 5

Olimpia Splendid Unico Easy SF

Fastmonterad golvmodell • Installera själv • Kräver ingen kyltekniker

14.995 kr

Delbetala 1384.95 kr i 12 mån
Info
20% RABATT
Betygsatt 0 av 5

Mundoclima MUPO-12-H9 portabel AC

Upp till 40 m² • Portabel AC • Både kyler & värmer

6.990 kr 5.592 kr

Delbetala 517.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Olimpia Splendid Dolceclima Airpro 13 A+ portabel AC

Upp till 35 m² • Portabel AC • Kraftfull

6.990 kr

Delbetala 646.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Olimpia Splendid Dolceclima Compact 9 P portabel AC

Upp till 29 m² • Portabel AC • Avfuktar

5.430 kr

Delbetala 502.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Olimpia Splendid Dolceclima Compact 8P portabel AC

Upp till 26 m² • Portabel AC • Avfuktar

4.690 kr

Delbetala 434.95 kr i 12 mån
Info
MYCKET KYLA FÖR PENGARNA
Betygsatt 0 av 5

Fujitsu General KMTA 12

Upp till 70 m² • Specialdesignad för kyla • Tyst

10.700 kr

Delbetala 988.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Honeywell luftkylare CL30XC

Upp till 30 m² • Portabel • Utan frånluftsslang

4.590 kr

Delbetala 425.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

AirLock 100 fönstertätning

Tillbehör • För portabel AC • Avleda frånluftsslangen

629 kr

Delbetala 60.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

AirLock 1000 dörr- och fönstertätning

Tillbehör • Balkongdörr • Avleda frånluftsslangen

829 kr

Delbetala 78.95 kr i 12 mån
Info
LÄNGRE LEVERANS
Betygsatt 0 av 5

Olimpia Splendid Dolceclima 12 HP portabel AC

Kyla upp till 30 m² • Både värmer och kyler • Avfuktar

8.990 kr

Delbetala 830.95 kr i 12 mån
Info
Inkommer augusti
Betygsatt 0 av 5

Arctus Nordic Caravan AC

Upp till 14 m² • Kan installeras själv • Både kyler & avfuktar

10.995 kr

Delbetala 1015.95 kr i 12 mån
Info
Betygsatt 0 av 5

Daikin Origo 35 luftvärmepump

Upp till 125 m² • Drift ned till -25°C • Golvmodell

17.500 kr

Delbetala 1615.95 kr i 12 mån
Info
LÄNGRE LEVERANS
Betygsatt 0 av 5

Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 14 HP portabel AC

Kyla upp till 43 m² • Både värmer och kyler • Avfuktar

8.790 kr

Delbetala 812.95 kr i 12 mån
Info
LÄNGRE LEVERANS
Betygsatt 0 av 5

Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 14 portabel AC

Upp till 40 m² • Kraftfull • Avfuktar

8.390 kr

Delbetala 775.95 kr i 12 mån
Info
LÄNGRE LEVERANS
Betygsatt 0 av 5

Olimpia Splendid Dolceclima Silent 10 P portabel AC

Upp till 32 m² • Portabel AC • Komfort och design

5.990 kr

Delbetala 554.95 kr i 12 mån
Info
LÄNGRE LEVERANS
Betygsatt 0 av 5

Olimpia Splendid Dolceclima Silent 12 P portabel AC

Upp till 34 m² • Portabel AC • Silent System

8.090 kr

Delbetala 748.95 kr i 12 mån
Info

AC – Aircondition hemma

Genom att köpa AC får du ett behagligare inomhusklimat! Vi har lättanvända portabla aircondition-enheter som kyler inomhusluften. Med aircondition menas att sänka eller kyla inomhusluften till en behaglig rumstemperatur när utomhustemperaturen är hög. Det ett behagligt att använda aircondition, vi mår bättre, sover bättre och kan prestera mer när inomhusklimatet är lämpligt. Aircondition använder samma teknologi som luft/luftvärmepumpar fast omvänd, med AC leds värmen bort från huset och med hjälp av aggregatets fläktar blir det bättre luftcirkulation och den svala luften sprids i ditt hem.

Luft/luftvärmepump och aircondition

Alla luft/luftvärmepumpar för vår nordiska marknad har aircondition som alternativ, när vintersäsongen är över kan du använda din luftvärmepump som AC. Idag är det inte alls lika dyrt byta från värmedrift till kyldrift på din luftvärmepump. Att till exempel köra kyldrift tre timmar under de tre varmaste sommarmånaderna kan ha mycket positiv inverkan på ditt mående.

Ett räkneexempel: En luft/luftvärmepump i kyldrift drar mellan 170-1200 W. För att förenkla kan vi räkna på 1000 W och ett elpris på 50 öre/kWh, det skulle bli en kostnad på 50 öre per timme för kyldrift som ger en skön svalkande kyla. För att se kylkapaciteten på en luftvärmepump finns det två värden att titta på det är EER och SEER, dessa mått visar luft/luftvärmepumpens prestanda i kyldrift. Det är en god utgångspunkt för jämförelser mellan olika värmepumpar.

EER-värdet beskriver verkningsgraden för kyla hos aircondition. De anger förhållandet för kyla från luftvärmepumpen i förhållande till mängden elektricitet som behövs för att skapa kylan. Om en aircondition genererar 3,97 kW kyla från 1 kW inmatad elektricitet, anses dess ERR vara 3,79. Värdet mäts vid 35°C utomhus som gör att värdet är ganska irrelevant för vårt klimat.

SEER-värdet årstidsrelaterad verkningsgrad för kyla. SEER ger en mer realistisk indikation på energieffektivitet. Dock mäts SEER-värdet i Strasbourg, vilket betyder att även det blir lite missvisande för oss i Sverige.

När du väljer att köpa en luftvärmepump för att använda som aircondition krävs installation av en cerifierad kyltekniker, här hittar du alla installationer! Alla luftvärmepumpar beskrivs i vilken yta de klarar i värmedrift alltså värmekapacitet, exemeplvis ”upp till 160 m²”, därför är det viktigt att du läser avsnittet under hur vi räknar på kyla och titta på luftvärmepumpens kylkapacitet under Tekniks info på produkten.

Tips! Rummet där innerdelen sitter är det rum som kommer att få bäst resultat att kylan.

Att köpa AC med rätt kapacitet

När du ska köpa AC behöver du först bedöma hur många kvadratmeter som du önskar kyla. Det är viktigt att din aircondition har rätt kylkapacitet och kan passa det behovet. Kyla är svårare att transportera än värme därför kommer effekten alltid att vara bäst i det rum där din AC är installerad. Här kommer en formel som kan vara bra att använda sig av vid val av aircondition, vi på e-klok.se räknar med en effekt på 80 W per kvadratmeter.

Kyleffekt i normal uträkning

Cirka 80 W (0,08 kW) / kvadratmeter i kyleffekt normal uträkning, i ett vanligt bostadshus med bra isolering och normal takhöjd. Exempel en luftvärmepump som har en kylkapacitet på 4,0 kW klarar av att kyla en yta upp till 50 m². 4000W / 80W = 50 kvadratmeter.

Aircondition för villa eller lägenhet

Frågan om du ska investera i en luftkylare eller aircondition är beroende på vilket resultat du önskar. Med en portabel AC kan du få aircondition som går att flytta mellan olika rum, det är perfekt om du till exempel önskar kyla arbetsrummet eller vardagsrummet på dagen och sovrummet senare på eftermiddagen innan kvällen. Det som behövs är närheten till en fönsterspringa eller liknande för frånluftsslangen. Portabel AC är aircondition utan utedel och utan installation. Airconditions för villa brukar vanligtvis vara fast installerade AC, medan aircondition för lägenhet vanligtvis är portabel AC.

En variant på portabel AC är en alltså en luftkylare, det är inget kylaggregat med köldmedium och kompressor, utan en luftkylare som kyler luften genom avdunstning av vatten. Luftkylare är en miljövänligare aircondition, utan frånluftsslang, med en vattentank som ska fyllas. Det är en enklare variant av portabel AC som kan kyla din luft på ett behagligt sätt och kan sänka inomhustemperaturen med några grader. Den går alltså inte att styra/reglera på samma sätt som en aircondition, du kan inte välja ett grandantal som du önskar.

Båda dessa alternativ är den perfekta lösningen för aircondition för lägenhet, villa eller ett kontor.

ac på kontoret

Vilka funktioner behöver en aircondition?

Utöver prestandan och kylkapaciteten kan det även vara viktigt att AC:n är tystgående, speciellt om det är tänkt att den ska stå i ett sovrum, även om vi vill rekommendera är att kyla sovrummet innan läggdags så är ljudnivån viktig. Ett annat tips kan vara att välja en aircondition som går att programmera, för att mötas av en sval bris när det behövs som allra bäst, till exempel efter en dag på stranden eller arbetet.

Fördelar med aircondition

Det finns många fördelar med aircondition, precis om vi berättade i inledningen åstadkommer vi mer när luften i hemmet eller på arbetsplatsen känns lämplig. I ett sovrum sover vi bättre vilket medför att vi under dagen mår bättre. Idag är det en självklarhet att ha AC i bilen eller på hotellet när vi åker utomlands, aircondition är inte bara för länder vid varmare breddgrader utan även för våra svenska hem.

AC på e-klok.se

Vi erbjuder många olika lösningar av AC på e-klok.se som passar för ditt hem, fritidshuset eller kontoret. Det som vi kallar för en fast installerad aircondition är en luft/luftvärmepump med en inner- och en utedel, det ger den bästa kylan, är effektivast och mest ekonomisk. Den blir en mer kostsam investering och kräver installation av en cerifierad kyltekniker. Portabel AC är en effektiv aircondition, som kräver närhet till ett fönster eller balkong för frånluftsslangen. Luftkylare är en enklare och smidigare variant av AC som ger skön svalka. Vilken typ av aircondition söker du?

Här hittar du alla luftvärmepumpar på e-klok.se. Portabel AC finns i varumärkerna ElectroluxHACE och KCC och luftkylare från Honeywell.