STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

0171-66 30 20

|

info@e-klok.se

träffar.

No hits.

Panasonic Luftvärmepumpar

Panasonic har utvecklat ett sortiment av luftvärmepumpar för att passa alla typer av bostäder som är speciellt framtagna för det nordiska klimatet och användningssätt. Det gör att du enkelt kan hitta bästa möjliga lösning för just ditt hem, fritidshuset eller garaget. Dessa väggmonterade värmepumpar ge effektiv värme ner till -25°C och är samtidigt snälla mot miljön. Konstruerad och tillverkad för Nordiska förhållanden vilket ger en hög värmeeffekt när det som bäst behövs.

Läs mer

Panasonic luftvärmepump

Om luftvärmepumpar från Panasonic

 
Panasonic har utvecklat deras luft-luftvärmepumpar för att passa alla typer av bostäder. De erbjuder ett komplett sortiment av värmepumpar speciellt för det nordiska klimatet. Det gör att du enkelt kan hitta den bästa lösning för just ditt hem. Dessutom ger Panasonics väggmonterade värmepumpar effektiv värme ner till -20/25°C och är samtidigt snälla mot miljön.
 

Panasonic NE-modeller

Etherea Inverter + en luftvärmepump från Panasonic med ett luftreningssystem som avlägsnar och neutraliserar luften. Anpassar temperatur till perfekt inomhusmiljö samtidigt som den sparar energi.

 

Panasonic CE-modeller


CE Inverter-luftvärmepumpar är kraftfulla, högeffektiva och finns alltid där när du behöver dem. Med bättre luftflöde än tidigare modeller kan önskad temperatur enkelt kan uppnås.
~ Läs om Panasonic CE9PKE eller Panasonic CE12PKE

 

 

Fördelar med en luft-luftvärmepump från Panasonic

En luftvärmepump från Panasonic hjälper dig att minska din energiförbrukning och sänka din elräkning. Värmepumpen är miljövänlig eftersom den bidrar till att minska koldioxidutsläppen. Fler fördelar med en luftvärmepump:

  • Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften.
  • Behagligare inomhusklimat.
  • Kan användas för att få kyla på sommaren.
  • Optimal energibesparing
  • Passar bäst för hus med direktverkande el.
  • Är enkel att installera.

Investera i en värmepump från Panasonic och spar pengar, energi och på miljön

Att Investera i en värmepump är relativt billigt, du behöver varken behöver gräva eller borra i berg eller mark. Detta håller kostnaderna för installationen. Investeringen återbetalar sig snabbt då verkningsgraden hos Panasonic värmepumpar är hög. Ett annat skäl till att välja en luftvärmepump är att den är miljövänlig. Panasonic erbjuder system i energiklasserna A++ till A, det innebär lägre energiförbrukning på din värmepump - utan att kompromissa effektiviteten. Temperaturen justeras automatiskt till och med när vintersolens strålar genom - för att inte slösa med energi. En luftvärmepump från Panasonic kommer göra störst elbesparing i ett hus med direktverkande el, men passa även som ett komplement till andra värmesystem.

 

Välj rätt modell och placering för din Panasonic luftvärmepump

Var ska du installera din Panasonic luftvärmepump, i villan, radhuset, fritidshuset eller garaget? Det första du ska tänka på vid val av värmepump är storleken på huset och hur ser planlösningen ut. En värmepump från Panasonic passar allra bäst i hus med öppen planlösning eftersom den varma luften då kan cirkulerar fritt.

Andra vilka andra behov har du behöver utöver värme, som exempelvis kyla på sommaren, underhållsvärme eller luftrening.

Var luftvärmepumpen placeras har betydelse för hur mycket energi den kan spara i huset. Inomhusdelen bör placeras högt och så centralt som möjligt i huset. Gärna i ett stort rum, utan näraliggande hinder för luftströmmen.

För placering av utomhusdelen är det att föredra i ett läge där även vintersolens strålar värmer så sparar du ännu mer energi. Minst 30 cm från marken eftersom värmepumpen under vintertid gör automatiska avfrostningar och det kan bildas is under utomhusdelen. Även avfrostningen minskas något om utomhus-delen placeras i ett soligt läge.

 

Panasonic luftvärmepump - Panasonic värmepump - värmespridning - Panasonic

Bild 1 visar optimalt öppet och bild 2 visar rum/korridor 

 

Panasonic luftvärmepump - Panasonic värmepump - värmespridning - Panasonic

Bilderna visar bästa placering och hur värmen sprider sig med en luftvärmepump
1. Kök 2. Sovrum 3. Allrum 4. Hall 5. badrum 6. Tvättstuga 7. Entré 

 

Vilken effekt på luftvärmepump

För äldre hus och dålig isolering räkna med ca 55W per kvadratmeter. Ett Medelgammalt/Normalt hus med standard isolering räkna med ca 45W per kvadratmeter. Ett Nybyggt hus med bra isolering behöver bara 40W per kvadratmeter.

Exempel: Normalt hus på 100m2 behöver du en värmepump med en värmekapacitet på 4,5-5,0kW.

Panasonic tillverkad för vår nordiska klimat

Panasonics luftvärmepumpar är konstruerad och tillverkad för Nordiska förhållanden vilket ger en hög värmeeffekt när det som bäst behövs.

Rekommenderad luftspalt för din Panasonic värmepump

Innan du köper din luftvärmepump är det viktigt att du mäter ytan där luftvärmepumpens innedel ska sitta. Vi rekommenderar att avståndet mellan innedelen och taket ska vara minst 6-10 cm. 

Styr din Panasonic luftvärmepump via mobilen!

Genom att styra din luftvärmepump via din mobil, kan du ha kontroll på värmeregleringen i huset oberoende vart du just nu befinner dig. SMS- och App-styrning ger dig en tvåvägskommunikation mellan din luftvärmepump och din mobiltelefon. Du kan höja och sänka temperaturen samt fläkthastigheter. Få statusmeddelanden om både temperaturfall och strömavbrott. 

Här kan du titta på fjärrstyrning

 

Panasonic HE-modeller


Flagship Inverter + är en av Panasonics mest effektiva och kraftfulla luftvärmepumpar, utformad för nordiska förhållanden. Med denna värmepump kan du göra betydande energibesparingar även vid värmedrift under en längre tid. Med underhållsvärme.
~ Panasonic HE9PKE eller Panasonic HE12PKE


 

 

Menu