STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

0171-66 30 20

|

info@e-klok.se

träffar.

No hits.

Daikin luftvärmepumpar

Daikin luftvärmpumpar är utvecklade och tillverkade för att fungera effektivt i vårt nordiska klimat. Daikin har idag sin tillverkning och testverksamhet i tre toppmoderna fabriker i Europa för att tillgodose de höga krav och den stora efterfrågan från Europamarknaden. Daikin värmepumpar har gjort sig kända för sin höga kvalité, låga ljudnivåer och höga driftsäkerhet. Med en luftvärmepump från Daikin kan du sänka din energiförbrukning!

Läs mer

Daikin Caldo 35 luftvärmepump

Daikin Caldo 35 är en ekonomisk och smart luftvärmepump som ger valuta för pengarna. Den har hög kvalitet och snygg design. Med garanterad effekt ned till -30 grader. En favorit som redan idag värmer många hus, från det lilla fritidshuset till den stora villan. Daikin Caldo 35K är den helt nya och smarta värmepumpen som med sin närvarosensor reducerar temperaturen då rummet är tomt. Med sin mjuka form och tidlösa design smälter den in i alla miljöer. För hus upp till 150 m².

  Finns i lager   Artikelnr: CALDO-35-EKLOK
12 400,00 kr

Daikin -25 grader
Topprestanda - Med högsta prestanda och den inverterstyrda värmepumpen anpassar energiåtgången efter det aktuella behovet. Detta ger stora energibesparingar och samtidigt maximeras komforten, eftersom rumstemperaturen hålls på en konstant nivå håller energiklass A. 

Intelligent eye - Närvarosensorer upptäcker enheten om det finns människor i rummet. Om rummet är tomt slår enheten över till ekonomiläge efter 20 minuter. I ekonomiläge ändras temperatur inställningen med -2°C i värme, +2°C i kyllägen och -2°C in avfuktningsläge jämfört med den ursprungliga temperaturen. På detta sätt sparas mer energi. Enheten återgår till den ursprungliga temperaturen så fort någon kommer in i rummet.

SCOP-värde 4,63 - När man tillför värmepumpen 1 kW el så ger den 4,63 kW värme. Detta är ett års COP-värde. 

Underbart tyst - Förutsättning för en god natts sömn är att det är tyst. Daikin har ansträngt sig för att hjälpa dig att sova bekvämt och ostört. Resultatet är en inomhusenhet som arbetar nästan obemärkt. Det ljud som alstras uppgår till knappt 19 dBA, så mjuk som en viskning.

Daikin Caldo passar perfekt i ett sovrum
Daikin Caldo passar perfekt i ett sovrum

Veckotimer - En energisparfunktion där du kan programmera värmepumpen så det passar dina levnadsvanor. Med fjärrkontrollen kan du välja så många som fyra inställningar per dag och 28 olika inställningar per vecka

Underhållsvärme - Steglös underhållsvärme mellan 10 och 30 °C. passar både villan och fritidshuset.

Minimalistisk design - Tack vare sina mjuka kurvor och mjuka linjer, smälter den snyggt in i sovrum och andra mindre utrymmen.

Hög finish - Bra design med snygga detaljer. En matt kristallvit färg ger värmepumpen ett fräscht och elegant utseende.

Modell - Inomhusdel FTXS35K, utomhusdel RXL35J 

Luftvärmepumpen Daikin Caldo 35
För hus upp till: 150 m² | Ljudnivå 19dBA | Höjd 29,8 cm | Bredd 90 cm | Djup 21,5 cm | Vikt 11 kg | Energiklass A++ | Effekt vid 10C/-15C 3,3/3,0 

Fler Daikin produkter Daikin Origo 35 och Daikin Pixo 35

Modell   FTXS35K/RXL35K
Värmekapacitet (Min-Max) 1400-5200 W
Kylkapacitet (Min-Max) 1400-4000 W
Verkningsgrad COP/SCOP 4,76 / 4,63
Energiklass    A++
Mått inomhusdel (HxBxD) 298x900x215 mm
Mått utomhusdel (HxBxD) 550x765x285 mm
Rördimension   1/4"-3/8"
Ljudnivå - inomhus (Min-Max) 19-45 dbA
Ljudnivå - utomhus (Max) 47 dbA
Värmedrift ner till minst (rek.) -30°C
Underhållsvärme +10°C   Ja
Tilläggsisolerad   Ja
Kompressor   Swing

Av skrivet 2013-11-18 10:42:33
Fungerar perfekt. Tystlåten och värmespridande!;
Ditt betyg

Modell   FTXS35K/RXL35K
Värmekapacitet (Min-Max) 1400-5200 W
Kylkapacitet (Min-Max) 1400-4000 W
Verkningsgrad COP/SCOP 4,76 / 4,63
Energiklass    A++
Mått inomhusdel (HxBxD) 298x900x215 mm
Mått utomhusdel (HxBxD) 550x765x285 mm
Rördimension   1/4"-3/8"
Ljudnivå - inomhus (Min-Max) 19-45 dbA
Ljudnivå - utomhus (Max) 47 dbA
Värmedrift ner till minst (rek.) -30°C
Underhållsvärme +10°C   Ja
Tilläggsisolerad   Ja
Kompressor   Swing

Läs mer
Dela Skriv ut

Daikin luftvärmepump

Daikin’s historia började 1924 och i dag är Daikin ett av världens ledande företag inom värmepumpar och luftkonditionering. I Japan är Daikin känd som en stor tillverkare med intensiv forskning inom ett brett spektrum av vetenskaper, från mekanik, elektronik till kemi och köldmedier.

Sedan starten 1972 har Daikin Europe ett ständigt utbyte av forsknings- och utvecklingsresultat med det Japanska moderbolaget. Marknaderna runt om i världen är inte identiska, varför det är viktigt att anpassa produkterna till de lokala kvalitetskraven. Daikin har idag tre toppmoderna fabriker i Europa för att tillgodose de höga krav och den stora efterfrågan från europamarknaden. Daikins produkter har funnits representerade i Sverige sedan 1969, och har genom åren gjort sig kända för sin höga kvalité, låga ljudnivåer och höga driftsäkerhet.

 

Daikin Caldo


En ekonomisk och smart luftvärmepump som ger valuta för pengarna. Hög kvalitet och snygg design. Med garanterad effekt ner till -25 C. En favorit som redan idag värmer många hus, från det lilla fritidshuset till den stora villan. 
~ Läs om Daikin Caldo 35

 

Daikin Pixo


En prisvärd och funktionell allround värmepump som passa så väl till villan, fritidshuset som garaget, eller då du är i behov av enbart luftkonditionering. Slät frontpanel ger ett diskret och snyggt utseende och är lätt att rengöra. 
~ Läs om Daikin Pixo 35

 

Daikin Origo golvmodell


En diskret och tyst värmepump med en bra design som harmoniserar fint med hemmets övriga inredning. Med rätt placering av inomhusdelen ger den en optimal värmespridning från golv till tak, känslan av varma golv. Med garanterad effekt ner till -25 C. 
~ Läs om Daikin Origo 35

 

Så fungerar luftvärmepumpen från Daikin 

Daikin har ett mycket brett utbud av luft-luftvärmepumpar. Daikins luftvärmepumpar är alla mycket energieffektiva samt mycket tysta i drift. En värmepump är också en perfekt lösning till fritidshuset när du behöver underhållsvärme. Du kan steglöst ställa in temperaturen mellan 10-30 grader. Daikins moderna luft-luft värmepumpar fungerar mycket bra vid låga utomhus-temperaturer.

Luftvärmepumpen består av en utomhusdel och en inomhusdel. Utomhusdelen tar värme ur luften och överför den till inomhusdelen som sedan avger värmen direkt till inomhusluften med hjälp av en fläkt.

En luftvärmepump kan vanligtvis spara mellan 30 till 50 procent av husets värmebehov per år, men sjunker utomhustemperaturen minskar pumpens förmåga att spara på energin. Denna typ av värmepump är ett komplement till andra uppvärmningssystem, exempelvis direktverkande elvärme.

För att besparingen ska bli så hög som möjligt är det viktigt med placeringen av inomhusdelen, som sprider värmen, är också viktig för besparingen. Husets planlösning bör vara öppen och luftkonditioneringen bör vara god för effektiv spridning av värmen.

På sommaren kan luftvärmepumpen även användas för skön luftkonditionering och avfuktning, men då ger den naturligtvis ingen energibesparing.  

 

Fördelar med en luft-luftvärmepump från Daikin

Har du direktverkande el är en luftvärmepump en perfekt lösning och inomhusklimatet hålls i jämvikt. Men en luftvärmepump kan du sänka dina kostnader för uppvärmning mellan 30-65%. Andra fördelar med en luftvärmepump:

  • Behagligare inomhusklimat.
  • Optimal energibesparing, lång livslängd och låg ljudnivå.
  • Är enkel att installera.
  • Miljövänlig, eftersom den omvandlar energin i uteluften.
  • Kan användas för att få kyla på sommaren.
  • Passar bäst för hus med direktverkande el.

 

Bättre inomhusklimat med en värmepump från Daikin

Med en luftvärmepump får du skön värme under vinterhalvåret och under sommaren kan du använda din luftvärmepump för luftkonditionering. Daikins moderna värmepumpar renar också luften, du får även ett bättre inomhusklimat.

 

Investera i en värmepump från Daikin spar energi, pengar och miljö

Att köpa i en värmepump är relativt billigt investering, det är en enkelt att installera och du behöver varken behöver gräva eller borra i berg eller mark. Detta håller kostnaderna. Investeringen återbetalar sig snabbt då verkningsgraden hos Daikins värmepumpar är hög.

 

Rekommenderad luftspalt för din Daikin värmepump

Innan du köper din luftvärmepump är det viktigt att du mäter ytan där luftvärmepumpens innedel ska sitta. Vi rekommenderar att avståndet mellan innedelen och taket ska vara minst 6-10 cm. 

 

Styr din Daikin luftvärmepump via mobilen!

Genom att styra din luftvärmepump via din mobil, kan du ha kontroll på värmeregleringen i huset oberoende vart du just nu befinner dig. SMS- och App-styrning ger dig en tvåvägskommunikation mellan din luftvärmepump och din mobiltelefon. Du kan höja och sänka temperaturen samt fläkthastigheter. Få statusmeddelanden om både temperaturfall och strömavbrott. 

Här kan du titta på fjärrstyrning

Daikin luftvärmepump

Menu